Wieder einmal keine Idee für das heutige Mittagessen? Und schnell gehen soll es auch.
Pfannkuchen mit Heidelbeeren – köstlich.
Hier das Rezept:
Pancake mix
- 1 large egg
- a pinch of salt
- 100 g plain flour
- 300 ml cold milk
- 2 tbsp melted Butter: plus some extra for cooking
Make the pancakes by mixing together the flour and salt. Then blend the milk and egg together and whisk them into the flour a little at a time until you have a smooth batter. Just before frying, mix in the melted butter.
Heat a heavy-bottomed frying pan on the stove. Add a small knob of butter und place a spoonful or two of the batter in the centre of the pan. Swirl the pan to completely coat the base with the pancake mix.
Place the pan back on the heat to cook the base of the pancake. Once the base ist cooked, either flip the pancake over or use a spatula to turn it. Then cook the other side until lightly browned.
Gewürzt mit einigen Vokabeln:
Heidelbeeren – blueberry
Rezept – recipe
Esslöffel – tbsp = tablespoon
kleines Stück – knob
Teig – batter
Pfannenwender – spatula
vermengen – blend
geschmolzen – melted
verquirlen – whisk
Bratpfanne mit einem dicken Boden – heavy-bottomed frying pan
Achja – und die leckeren, vielleicht sogar leicht gezuckten Heidelbeeren nicht vergessen! Übrigens Pflaumenmus ist eine weitere beliebte Variante.